2019-09-23 Karin Ahlström (född Larsson) är avliden

En av de bästa simmerskorna i landet under 1950-talet, Karin Larsson är död. Karin Larsson som representerade Simklubben Ran i Malmö under sim aktiva simkarriär – erövrade sammanlagt sju individuella SM-guld och fyra i lagkapp. Hon representerade Sverige på två Olympiska Spel, 1956 och 1960. I OS nådde hon individuellt som bäst en 12:e plats 1956 på 400m fritt och vid bägge tävlingarna simmade hon i svenska lagkappslag i finalerna. Karin född den 30 augusti 1941. I de flesta av de lagkappslag som hon simmade både på nationell och internationall nivå – hade hon med sig lillasyster Kristina, KIsse kallad. Tredje syskonen i familjen – Gunnar Larsson blev några vassare som simmare än storasystrarna. Dubbel Olympisk guldmedaljör.

Till SIMMA skriver Gunnar följande idag:
Min syster Karin Larsson Ahlström somnade stilla in i lördags efter sviterna av en hjärtinfarkt i början av september. Karin deltog på OS 1956 och 1960. Hon nådde som bäst en sjätte plats.
Hennes framfart i bassängerna inspirerade mig att börja simma. Hon blev också en extra mamma för mig när vår mamma gick bort när jag endast var 9 år. Hon var mer än bara en syster och extra mamma. De senaste åren kom vi allt mer att bli kompisar. Jag har bara roliga och ljusa minnen av min syster och att vi aldrig vad jag minns bråkat. Hon sa att den finaste födelsedagspresenten någonsin fått var på hennes 31-årsdag den 30 augusti 1972. Den dagen vann jag OS-guld. Tack för allt Karin, hoppas att vi ses framöver. 

 
Language »