Föreläsning i idrottskost

Simklubben Ran bjuder in idrottare 12år och äldre och sina föräldrar intill ett kostföreläsning den 25 oktober kl. 18-20 på Malmo Idrottsakademis lokaler på Stadionsområden. Ingång och plats meddelas senare.

Det finns mycket i socialmedia och nyheter idag som berätta om vilket mat och diet är bäst för idrottare att äta och vilken mat vi ska undvika. Ungdomar möts med detta dagligen och det som är farligt är att mycket av information som sprids till våra ungdomar inte är grundat i vetenskap. Idrottare vinner på att äta bra för att kunna orka med sina aktiviteter och på skolan. Vad vi äter är viktigt, men många har svårt för att veta vad bra kost faktiskt är och skapar ohälsosamt beteende och attityder till maten. Bra matvanor kan minska antalet sjukdagar, hjälp oss att må bättre, och minskar risken av allvarliga sjukdomar. Våra målsättning med föreläsning är att ge simmarna och föräldrarna kunskap om hur ni kan göra bättre val gällande mat och kan med träning tajma näringsintäkt på rätt sätt.

Föreläsaren är Peter Stenberg som är en utbildade idrottsfysiolog och dietist på Malmö Idrottsakademi. Föreläsning är för både idrottare 12år och äldre och deras föräldrar och vi tycker det är viktigt att både är med. Eftersom platserna är begränsad kan vi bara tillåta att 1 förälder per simfamilj kan vara med.

 

 
Language »