Funktionärsutbildning för simföräldrar

Utbilda dig till tävlingsfunktionär och hjälp till att få våra tävlingar att fungerar ännu bättre!

Nu är det klart med datum för tävlingsfunktionär utbildning. SK RAN tillsammans med Skånesim arrangerar en tävlingsfunktionär kurs. Kursen är gratis till medlemmar och simföräldrar med barn i SK RANs verksamheter. Under två stycken torsdagskvällar har ni möjlighet att utbilda till tävlingsfunktionär. För många av er har ni möjlighet att utbilda sig till tävlingsfunktionär samtidigt som er barn simträna. För att kunna bli godkänd måste ni genomför både delar.

Del 1: torsdag den 22 februari kl. 18:00-20:00

Del 2: torsdag den 1 mars kl. 18:00-20:00

Anmäl till kursen här!

För att vara tävlingsfunktionär på en simtävling krävs utbildning och att du är minst 16 år. Kursen är en grundkurs för tävlingsfunktionärer. Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen och under kursen får du inblick i hur en simtävling går till. Du får också lära dig simningens grundläggande tävlingsregler. Kunskap om regler gör det lättare för dig att förstå och förklara varför en simmare blir diskade på tävlingar.

Efter kursen kommer du att behöva göra en praktik att få din ”grön-kort” och kunna arbeta som funktionär på simtävlingar. Denna praktik kan göras när som helst på vilken tävling som helst. Efter du har gått kursen och har arbetat som tävlingsfunktionär finns det möjligheter för vidareutbildning för att kunna var en tävlingsledare, starter, speaker, och sköta tävlingens tidtagning.

Tävlingsfunktionär kursen är gratis och inga krav ställs på att du måste ”ställa upp” på ett antal simtävlingar. Du deltar som funktionär när du kan och vill. En simtävling kräver mellan 20st till 60st tävlingsfunktionär beroende på tävlingens längd och antal dagar. Vår målsättning är att varje sim-familj i SK RAN ska ha minst en utbildad tävlingsfunktionär i familjen. Med fler funktionärer i klubben kan vi börjar att arrangera simtävlingar i Malmö.

Anmäl till utbildningen. Vi behöver dig!

Att engagera sig som tävlingsfunktionär är kanske den enklaste, men ändå en av det mest viktiga uppgifter i en simförening. De första gångerna som ni följer era barn till simtävlingen, hjälpa ni dem i omklädningsrummets trängsel, förmår dem att simma in tillsammans med en massa främmande barn eller hålla reda på vilka grenar och heat de skall simma.

Efter några tävlingar är de förvånansvärt självständiga. De tycker ändå att det är skönt att ni är närvarande. Tiden på läktaren som åskådare bli dryg. Det finns ett bra hjälpmedel mot detta; Lär dig mer om ditt barns idrott!

  • Som sim-funktionär får du en inblick i simning.
  • Förstår vändningar, starter och ditt eget barns simutveckling.
  • Du får del av kamratskapet i klubben och andra klubbar
  • Det lönar sig på sikt att dela barnets fritidsintresse.
  • Simtävlingar kräver minst 30st funktionärer!
  • Tiden under tävlingen flyger iväg.

I klubben finns det sim-funktionärer vars ungdomar slutat tävlingssimma för ett antal år sedan. Vi är tacksamma så länge vi får behålla dessa funktionärer, men ni som har aktiva simmare kan också ta del av glädjen.

Du kanske tycka att du har inte tillräckligt kunskap om simning att kunna var funktionär eller har inte tävlingssimmat själv. Det är lugnt! Det flesta tävlingsfunktionär är föräldrar precis som dig. Av dagens funktionärer i SK RAN är det få fd tävlingssimmare. Det finns några som är vuxna, aktiv i klubben och har inget barn själv i klubben. Alla andra är föräldrar precis som dig. Det finns inget bättre sätt att gör en insats samtidigt som du ser ditt barn simma.

Låter detta lockande? Anmäl dig idag via följande länken!! Sista anmälningsdatum är den 17 februari!

 
Language »