Malmö Open Water blev en succé

I lördags simmades för andra gången, Malmö Open Water. Totalt var det 96st deltagare anmäld till tävlingen som simmades i vattnet vid Posthusplatsen i Malmö. Deltagarna kunna välja mellan 500m och/eller 2000m. Regn på morgonen vänd snabbt och vi hade tur med vädret under resten av tävlingen.

Nicole Modigh (99) från Mölndals Allmänna Simsällskap vann den 2000m lopp med tiden 28:32.00. Simklubben Ran simmare Gabriel Hachem (05) kom i andra plats på tiden 31:32.00 med Gustav Bach (05), också från Simklubben Ran, inte långt bakom med tiden 31:54.00. Resultat från tävlingen kan hittas på Malmö Open Waters hemsida.

Malmö Open Water re-lanserades med en hållbarhetsprofil. Dels passar det in med klubbens verksamhet som utgår från att det finns rent vatten och dels tror vi att denna typ av idrottsarrangemang passar bra inom de fokusområden som Malmö stad strävar efter – ökad gemenskap, folkhälsa, simkunnighet, miljöpåverkan, och stadsutveckling. Genom att använda sig av FN:s Globala hållbarhetsmål, målsättningen för tävlingen är att upplysa allmänheten och tävlingsdeltagare om de globala målen i stort genom att knyta olika företag, start-ups, och organisationer som jobbar med dessa globala mål till tävlingen. I år var början av en 3 åring projekt som kommer också styras utifrån dessa mål för att ha minsta möjliga påverkan på miljön. 

 
Language »