Vattenpolos Teknikskola

Vattenpolo är den äldsta lagidrott på den Olympiska spelen och lämpar sig mycket väl för den som har god vattenvana och har kommit en bit på väg med frisim/crawl. I vattenpolo kombineras simning med handboll. Sporten ställer krav på god fysik och god kondition. Det är vad träningen syftar till att ge. Du som gillar att simma, spela handboll eller att ha roligt tillsammans med många andra är välkommen.

När barn och ungdomar är redo, kan dem flyttas upp till vårt Ungdomslag.

Vi erbjuda prova-på tillfälle under Höstlov, Sportlov, och Påsklov på Hylliebadet. Kolla Hylliebadets hemsida för information och tider närmare till lovveckorna. 

Poolkampen

Poolkampen är en turnering för barn 12år & yngre. Du tränar, tar märken, leker och spelar turneringar med andra föreningar i regionen. Tränarna jobbar för att alla ska vara delaktig och domarna agerar som hjälpande spelledare, allt för att öka förståelse för spelet.

Träningen och matcher spelas i en 8 x 12m stort fält med sargar och mål. Det är lagom stort för 3-4 utespelare och en målvakt i varje lag. På träningar blandas övningar med match och lek. Du får lära dig simma, trampa vatten, passa, skjuta och andra saker som behövs för att vara en duktig vattenpolospelare.

Mer information om Svenska Simförbundets Poolkamp satsning finns på www.poolkampen.se.

Language »