Öppet vatten

Avgifter

Enskild medlem – 300 kr per år

Familjemedlemskap – 900 kr per år (max 6 personer)

Träningsavgift – 2500 kr per halvår (mars-augusti & september-februari)

> Anmälan

Provträning

Det går bra att provträna 1 vecka.

Simträningen i bassäng

Denna simträningen som är tränarledd är för dig som kan simma ett simpass på minst 1500m crawl. Träningen fokuserar på teknik och distansträning för att kunna simma i öppet vatten. Träningspassen varierar och är mellan 2000-5000m beroende på er nivå.

Är du nybörjare och vill lära dig crawla erbjuder vi simträning med vuxencrawl eller vuxenmedley. I denna kurs kommer ni att utveckla er kunskap i simning samt lär sig simtekniken för crawl och om ni vill även ryggsim och fjärilsim.

Läs mer om Vuxencrawl & Vuxenmedley.

Vi vet att det är svårt för vissa att kunna medverka vid morgonträningarna på grund av jobb och familj men för tillfället finns det inte mycket att göra när det gäller träningstider på Simhallsbadet eller på simbassänger i Malmö. Det är positivt att se att så många vill utveckla sin simning och vi jobbar hårt för att utveckla möjligheter och skapa flera tillfälle till träning för våra medlemmar. Men all simträning är med utbildade tränare på kanten vilket ger er stor möjlighet att utveckla er simning oavsett om du tränar för att tävla i masters simning, öppet vatten eller triathlon och oavsett om du är nybörjare eller elit.

Simträning i öppet vatten

När vädret och havstemperaturen tillåter, simmar vi ut i havet under sommaren. Sommartid är oftast när många är borta på semester så vi håller oss till en gemensamt träningspass. Det finns alltid andra tider som passar andra och skulle du vilja ha sällskap under din träning kontakta andra i gruppen för att se vem som kan hänga med. Det finns alltid en eller fler som är villig at hänga med och simma.

Säkerhet i öppet vatten ska prioriteras. Alltid meddela anhöriga var du kommer att simma när du ska ut och så att dem vet var du är. Överskatta aldrig din simförmåga och använda sund förnuft. Tar aldrig risk. Vi uppmuntrar att alla simma med SafeSwimmer. SafeSwimmer-böjan är en färgstark, uppblåsbara boj som synligt flyter bakom en simmare för att göra simmaren synligare för båtare och andra öppna vattenfordon och livräddare. Olander SafeSwimmer kan även användas i en nödsituation som flotationsanordning, eller för att lugna nödbelagda simmare. En torrpåse på ena sidan kan förvara skor, kläder, plånbok, telefon och nycklar.

 

Regler för gruppträning i öppet vatten

För allas säkerhet har vi följande regler när vi simmar i öppet vatten.

  • Alla måste ha våtdräkt och badmössa. Det föredras heltäckande dräkt och inte dräkt med korta arm eller ben.
  • Alla måste kunna simma crawl.
  • Vi simmar i temperatur över 16 grader.
  • Alla ska ha en träningspartner och hålla ihop i grupper av minst 2 personer.
  • Vi lämnar aldrig någon ensam.
  • Vi meddelar varandra om vi väljer att gå upp från vattnet. Om vi är bara två, ska både gå upp från vattnet.
  • Vi håller oss inne i den bestämda simområden.

Behöver jag tävlingslicens?

För att tävla inom det flesta motionstävlingar i Sverige, krävs det ofta ingen tävlingslicens. För att kunna tävla i tävlingsklasserna (senior/junior/ungdom/masters) krävs det en tävlingslicens. Tävlingar utomlands som är sanktionerad av FINA har ofta krav att deltagare ska ha en tävlingslicens utförd av den nationalförbund som deltagarens klubb tillhör. Kolla noggrant på tävlingsinformationen för att veta om en tävlingslicens krävs.

Ansökan om tävlingslicens görs via din simförening. Kontakta kansliet för att ansöka om tävlingslicens. Licensavgift är 300kr per år för simmare 17år och äldre. Licensen ansöks bara en gång och avgiften betalas varje år om du under den senaste kalenderår har tävlat i en SSF/FINA sanktionerad simtävling.

Försäkring

Som medlem i SK RAN är du försäkrad under träningspass i klubbens regi samt tävlingar som är sanktionerad av SSF. Tränar du själv, eller tävlar på andra lopp, uppmuntra vi att ny har skaffat en egen försäkring. Ett tips är Folksams Startklar som är försäkring för dig själv när du tränar och även försäkring för när du tävlar.

 

Language »