Simfunktionär utbildningar under hösten

Utbilda dig till simfunktionär och hjälp till på våra simtävlingar!

I juni 2019 kommer SK RAN att arrangera en sanktionerad simtävling för ungdomar på Segevångsbadet. Vi kommer ha behöv av ca 30st utbildat funktionär att klara av att arangera tävlingen. Här är var simföräldrar kan bidra och göra en insats som skapar möjligheter för våra ungdomar.

Under hösten kommer det arrangeras 2st simfunktionär utbildningar. Utbildningen har ändrats från en heldags kurs till en kurs som kan göras i 3,5 timmar. SK RAN tillsammans med Skånesim kommer att arrangerar två olika tillfälle var du som simföräldrar kan utbilda dig till simfunktionär. Du behöver var med bara en av dessa tillfälle. Kursen är gratis till medlemmar och simföräldrar med barn i SK RANs verksamheter.

Tillfälle 1: torsdag den 15 november kl. 17:30-21:00 (Sista anmälningsdatum 11 november)

Tillfälle 2: torsdag den 6 december kl. 17:30-21:00 (Sista anmälningsdatum 2 december)

Klicka här att anmäla till simfunktionärsutbildning

Information om kursen

För att vara tävlingsfunktionär på en simtävling krävs utbildning och att du är minst 16 år. Kursen är en grundkurs för tävlingsfunktionärer. Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen och under kursen får du inblick i hur en simtävling går till. Du får också lära dig simningens grundläggande tävlingsregler. Kunskap om regler gör det lättare för dig att förstå och förklara varför en simmare blir diskade på tävlingar.

Efter kursen kommer du att behöva göra en praktik att få din ”grön-kort” och kunna arbeta som funktionär på simtävlingar. Denna praktik kan göras när som helst på vilken tävling som helst. Efter du har gått kursen och har arbetat som tävlingsfunktionär finns det möjligheter för vidareutbildning för att kunna var en tävlingsledare, starter, speaker, och sköta tävlingens tidtagning.

Varför ska du utbilda dig?

Tävlingsfunktionär kursen är gratis och inga krav ställs på att du måste ”ställa upp” på ett antal simtävlingar. Du deltar som funktionär när du kan och vill. En simtävling kräver mellan 20st till 60st tävlingsfunktionär beroende på tävlingens längd och antal dagar. Vår målsättning är att varje sim-familj i SK RAN ska ha minst en utbildad tävlingsfunktionär i familjen. Med fler funktionärer i klubben kan vi börjar att arrangera simtävlingar i Malmö.

Att engagera sig som tävlingsfunktionär är kanske den enklaste, men ändå en av det mest viktiga uppgifter i en simförening. De första gångerna som ni följer era barn till simtävlingen, hjälpa ni dem i omklädningsrummets trängsel, förmår dem att simma in tillsammans med en massa främmande barn eller hålla reda på vilka grenar och heat de skall simma.

Efter några tävlingar är de förvånansvärt självständiga. De tycker ändå att det är skönt att ni är närvarande. Tiden på läktaren som åskådare bli dryg. Det finns ett bra hjälpmedel mot detta; Lär dig mer om ditt barns idrott!

  • Som sim-funktionär får du en inblick i simning.
  • Förstår vändningar, starter och ditt eget barns simutveckling.
  • Du får del av kamratskapet i klubben och andra klubbar
  • Det lönar sig på sikt att dela barnets fritidsintresse.
  • Simtävlingar kräver minst 30st funktionärer!
  • Tiden under tävlingen flyger iväg.

I klubben finns det sim-funktionärer vars ungdomar slutat tävlingssimma för ett antal år sedan. Vi är tacksamma så länge vi får behålla dessa funktionärer, men ni som har aktiva simmare kan också ta del av glädjen.

Du kanske tycka att du har inte tillräckligt kunskap om simning att kunna var funktionär eller har inte tävlingssimmat själv. Det är lugnt! Det flesta tävlingsfunktionär är föräldrar precis som dig. Av dagens funktionärer i SK RAN är det få fd tävlingssimmare. Det finns några som är vuxna, aktiv i klubben och har inget barn själv i klubben. Alla andra är föräldrar precis som dig. Det finns inget bättre sätt att gör en insats samtidigt som du ser ditt barn simma.