Vi söker Funktionärsansvarig

Vi letar efter en, helst två entusiastiska och engagerade individer som kan engagera sig i Simklubben Ran som funktionärsansvariga. Funktionärer är en viktig del av tävlingar då utan dem, kan vi inte ha simtävlingar. Därför vill vi göra en ny satsning på att bilda en ny tävlingsorganisation var en Funktionärsansvarig spelar en viktig roll.

Vad vill vi göra med denna satsning?

Många föräldrar känner att dem inte har tillräcklig kunskap att kunna vara en tävlingsfunktionär på simtävlingar. Då det kräver ingen förkunskap att gå en tävlingsfunktionärsutbildning kan det ändå upplevas för många att dem vill ha mer kunskap innan dem väljer att arbeta som tävlingsfunktionär på en simtävling.

Det SK RAN vill göra er att bilda en studiecirkel för tävlingsfunktionärer. Syftet är att kunna ge föräldrarna och medlemmar som utbilda sig till tävlingsfunktionär en plattform för att kunna vidareutbilda sig och dela erfarenheter. För att leda studiecirkeln behöver vi 1-2st individer som kan engagera sig som ledare för studiecirkeln. Detta krävs ingen kunskap i att vara en tävlingsfunktionär för att leda gruppen då vi måste bygga upp denna del av tävlingsorganisationen från grunden.

Vad gör en Funktionärsansvarig?

  • Ingår i arbetsgrupp(er) för tävlingar;
  • Rekrytera föräldrar och medlemmar som tävlingsfunktionär till dem tävlingar som arrangeras av Simklubben Ran (2-3st tävlingar per år);
  • I samråd med Sportchefen, planerar utbildningstillfälle för tävlingsfunktionärer (2-3st per år);
  • Assistera föreningen med rekrytering av föräldrar och medlemmar till funktionärsutbildningar;
  • Assistera kansliet med registreringen och förvaltningen av funktionärsregistern för SK RAN;
  • Assistera i identifieringen av personer som kan gå vidare utbildning som t.ex. starter, tävlingsledare, speaker, sekretariatutbildning, KLÄRK utbildare, osv.
  • I samråd med Sportchefen, skapa/utvärdera en utbildningsplan för studiecirkeln ca 1 gång per år.
  • Leda studiecirkeln för tävlingsfunktionär – antalet träffar och längd på träffarna bestäms vid planeringen;

Arbetet är ideellt och tiden som krävs för arbetet skiljer sig beroende på de tävlingsaktiviteter som är på gång. Vi helst vill kunna fördela detta ansvar mellan två personer.

Är du intresserad i uppdraget och/eller har frågor, kontakta Matthew@skran.se.

 
Language »