Vi söker tränare/instruktörer till Simidrottskolan hösten 2019

Simklubben Ran är en av Malmös största idrottsföreningar med ca 2400 medlemmar och erbjuda simundervisning och träningsverksamhet. Föreningen blev nämnde “Årets idrottsförening 2017” i Malmö för sitt arbete med ungdomar och samhällsansvar som har inkluderat flera integrationsprojekt tillsammans med Malmö stad, Malmö Ideella, och Länsstyrelsen Skåne.

Simklubben Rans vision är att ge alla våra medlemmar bra kvalité i simundervisning och träning och vi strävar efter att kontinuerligt utveckla simidrottarnas möjligheter att kunna uppleva sin fulla potential och engagera sig i mer utmanande idrottsliga situationer. Vi anser att vi är en del av simidrottarens livsresa och vi hoppas att kunna utrusta simidrottaren med det nödvändiga färdigheter, värderingar, och lust för idrott så att dem kan fortsätta i livet att utmana sig själv.

Vi söker därför några entusiastisk, motiverade, och dedikerade simtränare till den vidareutvecklingen av vår ungdomsverksamhet. Under vägledningen av ansvariga tränaren i verksamheten kommer du att tillsammans utveckla vår simidrottskola mot föreningens mål för 2025. Simidrottsskolan är föreningens rekryteringsverksamhet för simidrott var ungdomar kan lära sig och träna både vattenpolo och simning i den utsträckning som dem själv väljer. Vi söker dig som kanske vill ha ett extra jobb som simtränare eller är i början av sin tränarkarriär och vill satsar på att gör en karriär av att var simtränare.

Arbetet är mellan 2-4 träningspass per veckan och omfattar mellan 4-10 timmar i veckan beroende på perioden. Ett fastarvode baserad på bevisade erfarenhet och kunskap betalas månadsvis för arbetet. Arbetet utgår efter verksamhetstider och innebär kvällsarbete, helgarbete och resor till och från tävlingar. Vissa perioder kan kräva mer arbete och andra, mindre.

Du kommer att:

 • I samråd med ansvarig för simidrottsskolan, skapa en träningsplan som grundas i ‘best practice’ principer som ger bästa förutsättningar för färdighetsanpassning, framtids tävlingssuccé, och mentala processer som ungdomar bygger på under sin sim-/polo-karriär.
 • Leda träningen av den dagliga program utifrån den målsättning och strategier som läggs fram i terminsplanen för simidrottskolan.
 • Deltaga på det planerade tävlingar och läger.
 • Göra både kort- och långsiktig träningsplanering.
 • Ta hand om det administrativuppgifter som kan krävas i relation till ditt arbete.

De kvaliteter som vi söker är inte begränsad till denna lista, men vi lägger vikt på att du är/har/kan:

 • en effektiv “team-player” med bra interpersonal färdigheter;
 • god kunskap och erfarenhet om hur träningen ska organiseras;
 • utbildat som simtränare via den Svenska Simlinjen och har minst genomfört Simlinjeinstruktör 7-13år, GTU2 eller motsvarande utländsk tränarutbildning;
 • skicklighet när det gäller att lära ut och förmåga att skapa ett kreativt utvecklingsklimat;
 • förståelse för det aktivas lärande och att kunna anpassa/modifiera målen utifrån aktivas nivå;
 • ett reflekterande förhållningssätt, följer systematiskt upp och omprövar sin process;
 • behåller en bra balans mellan den professionella och personligt livet och vara aktiv och engagerad i varje träningspass;
 • letar efter utmaningar och visar en stark personlig och professionella utveckling genom att söka till sig möjligheter för vidareutbildning;
 • du brinner för föreningsarbete och vill jobba för att utveckla en stark klubbkänsla och lagkänsla genom att utveckla simmarnas ledarskap och motivation genom att sträva efter gemensamma mål.

Du är välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Ansökan skickas till ansokan@skran.se. Markera mailen i ämnesfältet “Simidrottskola”. Intervjuer kommer att ske löpande under våren. Upplysningar om tjänsten lämnas av Simklubben Rans Sportchef Matthew McNutt, matthew@skran.se.

 
Language »