Bli medlem i vår förening!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Huvudtränare Simning
2023-01-09 21:06

HUVUDTRÄNARE SIMNING (100%)

Från och med 1 Mars 2023 söker SK RAN en Huvudtränare Simning som brinner för simning och som vill leda simklubben RAN till nästa nivå.

 

Simklubben RAN

SK RAN är en av Malmös äldsta föreningar med ca 2500 medlemmar. SK RAN stiftades 1922 och medlemmarna är allt från 2år och uppåt. Vår verksamhet sträcker sig från Minisim till Vuxenmotionärer, därtill elitsimning och vattenpolo. SK RAN verkar för integration inom simning och ledarskap. Detta ledde till Skånes Idrottsförbunds pris för bästa förening 2001. Vid 2018 års Malmö Föreningsgala utsågs SK RAN till Årets Idrottsförening 2017.

Simklubben RAN syftar till att främja simkunnigheten i Malmö, och Sverige, genom att erbjuda undervisning, träning och tävlingsverksamhet av hög standard och kvalité inom flera simidrotter. Vi arbetar varje dag för att skapa en livslång kärlek till simidrott, erbjuda en stark klubbgemenskap, och ge möjlighet till utveckling och stöd så att varje medlem kan nå sin högsta potential. Vi coachar, undervisar och utvecklar våra medlemmar sportsligt, men även som ambassadörer för en ren och hälsosam idrottsvärld. Som simklubb spelar vi en viktig roll i samhället och vi stöttar allmänheten och individen genom erbjudande av olika uppdrag, tjänster och aktiviteter.

 

I simklubben RAN finns något för alla, och alla är välkomna till oss för att utöva sin idrott tillsammans med likasinnade!

 

Om Rollen

Som vår nya Huvudtränare Simning blir du ansvarig för vår simidrottsavdelning som inkluderar mer än 200 simmare i alla åldrar och förmågor. Vi söker dig som kan leda föreningens verksamhet mot de uppsatta kort-och långsiktiga målen, där du tar ansvar för verksamheten i form av planering, ledning och uppföljning. Du strävar alltid efter utveckling och är noggrann i genomförandet fram mot uppsatta mål. Dessutom är du den sammanbindande faktor mellan alla intressenterna både inom föreningen (simmare, föräldrar, tränare, klubbchef, styrelse) och utanför (andra klubbar, Svenska simförbundet, Skåne simförbundet och Malmö Stad). Du leder, inspirerar, entusiasmerar och stöttar dina medarbetare, samt använder din kunskap i simning och din erfarenhet i föreningslivet till att utveckla simklubben RANs tävlingsavdelningen till en ledande verksamhet inom Skåne och Sverige.

Arbetsuppgifter

 • Arbeta mot klubbens mål enligt ovan
 • Huvudansvarig för den sportsliga utvecklingen av simidrottsavdelningen
 • Hantering av den dagliga verksamheten inom simidrottsavdelningen
 • Vägledning och coaching av tränare
 • Träna ett eller flera tävlingsgrupper under träning, tävling och läger
 • Vara delaktig i klubbens övergripande utvecklingsarbete genom att bidra med kompetens och idéer.
 • Skapandet av en utmanande, effektiv och trevlig miljö för simmare, tränare och andra intressenter där alla kommer att trivas.

Profil

 • Passion för simning och utveckling av simmare/ungdom
 • Ledare med en tydlig vision och ambition som uppnår resultat
 • Bra kunskap och erfarenhet i utveckling av en simidrottsavdelning
 • Relevant sim utbildning och bra förståelse av föreningslivet
 • Bra förståelse av den tekniska, fysiska och psykiska utvecklingen av ungdom och vuxna
 • Bra förståelse av säsongsplanering
 • Flexibel inställning samt utmärkt samarbetsförmåga
 • God skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska

 

 

Anställning

Som Huvudtränare Simning rapporterar du till Klubbchefen. Rollen är placerad på tre olika ställen i Malmö: Simhallsbadet (25/50m), Rosengårdsbadet (25m) och på Segevångsbadet (50m) på sommaren. Den här tjänsten är en visstidsanställning (2-4 år) på heltid med möjlighet till förlängning vid bra resultat.

Lön

Enligt överenskommelse beroende på erfarenhet, utbildning och ’track record’.

 

Startdatum

1 Mars 2023 eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Skicka ansökningshandlingar med CV och personligt brev till: Sven.jaeger@skran.se Intervjuer kommer att ske löpande.

 

Kontakt

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Sven Jaeger (Klubbchef)

M: 070-1497431

E: Sven.jaeger@skran.se

GOTT NYTT ÅR!
2022-12-31 15:52

Kära Ranare!

 

Åter ett märkligt år bland alla märkliga år som verkar komma på rad nu för tiden har snart tagit slut. Vi hann inte ut ur pandemin förrän nästa stora händelse inträffade. Rysslands anfall på Ukraina påverkar även oss och våra förutsättningar när hela samhället påverkas. Men såklart är till exempel kallare bassänger inget mot allt lidande ett krig innebär, även om vi i år när vi fyller 100 år så klart mycket hellre hade velat se positiva nyheter och besked som påverkar oss. Men därför är jag väldigt stolt över hur vi som förening tacklar alla utmaningar som vi hela tiden ställs inför!

 

Det har trots allt varit underbart att vi under året har kunnat vara ute och simtävla och spela polomatcher som tidigare igen. Att vi åter kunde arrangera Malmö Open Water och samtidigt SM i Öppet vatten på ett fantastiskt sätt i somras. Och att vi kunde genomföra Jubileumsfesten i november som en självklar höjdpunkt ett jubelår, när gamla och nya Ranare kunde samlas för att fira vår fantastiska förening. Helt enkelt är Ran en förening som har klarat sina första hundra år med bravur och nu tar avstamp till de nästa hundra!

 

Så innan året tagit helt slut vill jag tacka alla för allt fantastiskt arbete som har gjorts under året för att Ran ska vara en förening för alla! Tränare, instruktörer, ledare, föräldrar, samarbetspartners och så klart alla medlemmar. Det är ni som tillsammans gör Ran till en sådan fantastisk förening!

 

Jag önskar er alla ett gott nytt år och att det blir det bästa året någonsin för denna snart 101-åriga förening!

 

Gott nytt år!

önskar

Ordförande

 

Önskar er alla en God Jul
2022-12-24 10:45

Kansliet har stängt under jul o nyår. Åter igen den 9 januari.

Vi kommer att svara sporadiskt på e-mail.

 

Ha det gott alla!

Bokning av simkurs
2022-12-01 10:39

Idag 1:a december 2022, kl. 12.00, öppnar vi upp bokningen för medlemmar under 2020 till simkurserna våren 2023!

För nya medlemmar öppnar vi  upp bokningen den 15:e december 2022, kl. 12.00. 

 

Klicka på Anmäl till simkurs överst på sidan så kommer ni till bokningen. Mer information får ni där hur ni bokar och ni  kan se hela programmet för våren.

 

Kurserna startar vecka 5 2023. Vi är i Simhallsbadet, Rosengårdsbadet och Oxievångsbadet.

 

Det går bra att maila in frågor, annelie@skran.se, ari.salih@skran.se  eller ringa oss under  telefontiderna Onsdag-Torsdag mellan 10.00-14.00.

 

 

 

Fler frågor från Annelie
2022-11-08 15:52
Per Holmquist

Idag sitter jag med en av våra fd Chefstränare, Per Holmquist. Har alltid ett leende och nära till skratt. Brinner fortfarande för simning och är idag Chefstränare i Helsingör. När han kom till Danmark så blev han ”Årets tränare”. Berättar mycket om vad som händer i Danmark och smittar av sig med sin inspiration.

 

Hur skulle du beskriva SK Ran?

En klubb som är till för alla. En social och bra klubb på alla nivåer!

 

Hur kommer det sig att du började i SK Ran?

Började simskola, föräldrar som ville att man ska simma.

 

När var det och vad gjorde du?

75 eller 76. Lena Andersson-Stenqvist och Eva Albien fångade upp mig och jag började simma 2-3 gånger i veckan. 1976-77 började jag träna för Roland Lundin och tävla. Höll på till jag kom med i Hans Chrunaks grupp som var den högsta då.

1982 flyttade jag till USA för studier och 1985 började tränarkarriären i Louisiana State.

Efter jag kom till Sverige så var jag tränare i MKK 1988-1990, Trelleborg 1990-98, Poseidon 1999-2000. SK RAN 2001-2008. Efter det i Danmark…

 

Kan du berätta lite om vad du gjort i klubben sedan dess?

Mellan åren 2000-2008 var jag chefstränare i SK RAN. Jag har hunnit med att vara landslagstränare för 3 länder, Sverige från 1995 – 2008 i olika landslag. 1997 för Jamaica och sedan 2008 landslagstränare för Danmark. Jag är dessutom tränarutbildare inom Svenska Simförbundet. Har en fantastisk fru och 4 underbara barn!

 

Hur länge har du varit medlem?

Det var t o m 2008 och sedan har det blivit RANs Vänner.

 

Vad beror det på att du blivit kvar och hållit kontakt med klubben tror du?

Håller kontakt med många simmare från tiden jag var tränare här. Många eldsjälar som fanns i klubben. Många vænner för livet!

 

Vad har Ran betytt för dig?

Hjärtat i RAN och kan tänka mig att avsluta min karriär i klubben.

 

Kan du berätta om några jobbiga/roliga händelser du varit med om med Ran?

Många roliga läger som simmare och tränare. Stark gemenskap.

 

Vilket är ditt bästa Ran minne?

När vi var i Örkelljunga på träningsläger. Det var 5kamp Superstar. Och jag vann ett litet grönt ljus med texten 1:a, superstar! Det var en underbar känsla att få vinna. Vi var även i Österrike på läger som var stort att få komma utomlands.

 

Är det något mer du vill berätta om Ran och din tid med klubben?

Tänker? Har många minnen som tränare och att få ha en stor trupp där vi hade en riktigt bra sammanhållning och bra lagkapper! Bred trupp från ungdomar till översta Sverige elit, många svenska rekord och SM medaljer!

 

Vad skulle du önska för Ran de nästa 100 åren?.

Tillbaka till ”att vara en klubb för alla”. Ser gärna att tävlingsverksamheten kommer i gång lite mer. SK RAN har fina traditioner att kunna fortsätta med!

 

 

Nyheter från våra grupper
Ran Sprint Meet, 25/01 15:40 
Ran Sprint Meet, 19/01 13:59 
Arrangemang, 22/12 12:00 
Arrangemang, 22/12 07:23 
Open Water Training, 08/12 14:39 
 
Våra partners
Följ oss på sociala medier