Bli medlem i vår förening!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bokning av simkurs
2022-12-01 10:39

Idag 1:a december 2022, kl. 12.00, öppnar vi upp bokningen för medlemmar under 2020 till simkurserna våren 2023!

För nya medlemmar öppnar vi  upp bokningen den 15:e december 2022, kl. 12.00. 

 

Klicka på Anmäl till simkurs överst på sidan så kommer ni till bokningen. Mer information får ni där hur ni bokar och ni  kan se hela programmet för våren.

 

Kurserna startar vecka 5 2023. Vi är i Simhallsbadet, Rosengårdsbadet och Oxievångsbadet.

 

Det går bra att maila in frågor, annelie@skran.se, ari.salih@skran.se  eller ringa oss under  telefontiderna Onsdag-Torsdag mellan 10.00-14.00.

 

 

 

Fler frågor från Annelie
2022-11-08 15:52
Per Holmquist

Idag sitter jag med en av våra fd Chefstränare, Per Holmquist. Har alltid ett leende och nära till skratt. Brinner fortfarande för simning och är idag Chefstränare i Helsingör. När han kom till Danmark så blev han ”Årets tränare”. Berättar mycket om vad som händer i Danmark och smittar av sig med sin inspiration.

 

Hur skulle du beskriva SK Ran?

En klubb som är till för alla. En social och bra klubb på alla nivåer!

 

Hur kommer det sig att du började i SK Ran?

Började simskola, föräldrar som ville att man ska simma.

 

När var det och vad gjorde du?

75 eller 76. Lena Andersson-Stenqvist och Eva Albien fångade upp mig och jag började simma 2-3 gånger i veckan. 1976-77 började jag träna för Roland Lundin och tävla. Höll på till jag kom med i Hans Chrunaks grupp som var den högsta då.

1982 flyttade jag till USA för studier och 1985 började tränarkarriären i Louisiana State.

Efter jag kom till Sverige så var jag tränare i MKK 1988-1990, Trelleborg 1990-98, Poseidon 1999-2000. SK RAN 2001-2008. Efter det i Danmark…

 

Kan du berätta lite om vad du gjort i klubben sedan dess?

Mellan åren 2000-2008 var jag chefstränare i SK RAN. Jag har hunnit med att vara landslagstränare för 3 länder, Sverige från 1995 – 2008 i olika landslag. 1997 för Jamaica och sedan 2008 landslagstränare för Danmark. Jag är dessutom tränarutbildare inom Svenska Simförbundet. Har en fantastisk fru och 4 underbara barn!

 

Hur länge har du varit medlem?

Det var t o m 2008 och sedan har det blivit RANs Vänner.

 

Vad beror det på att du blivit kvar och hållit kontakt med klubben tror du?

Håller kontakt med många simmare från tiden jag var tränare här. Många eldsjälar som fanns i klubben. Många vænner för livet!

 

Vad har Ran betytt för dig?

Hjärtat i RAN och kan tänka mig att avsluta min karriär i klubben.

 

Kan du berätta om några jobbiga/roliga händelser du varit med om med Ran?

Många roliga läger som simmare och tränare. Stark gemenskap.

 

Vilket är ditt bästa Ran minne?

När vi var i Örkelljunga på träningsläger. Det var 5kamp Superstar. Och jag vann ett litet grönt ljus med texten 1:a, superstar! Det var en underbar känsla att få vinna. Vi var även i Österrike på läger som var stort att få komma utomlands.

 

Är det något mer du vill berätta om Ran och din tid med klubben?

Tänker? Har många minnen som tränare och att få ha en stor trupp där vi hade en riktigt bra sammanhållning och bra lagkapper! Bred trupp från ungdomar till översta Sverige elit, många svenska rekord och SM medaljer!

 

Vad skulle du önska för Ran de nästa 100 åren?.

Tillbaka till ”att vara en klubb för alla”. Ser gärna att tävlingsverksamheten kommer i gång lite mer. SK RAN har fina traditioner att kunna fortsätta med!

 

 

Nästa vecka är det Höstlov men vi simmar som vanligt!
2022-10-30 22:17
 
RANs VÄNNER
2022-10-12 11:18

 

 

Rans vänner

 

 

  • Vi är en kamratförening öppen för alla Ranare, där gamla aktiva, ledare och funtionärer träffas för att behålla den gemenskap och kamratskap som vi har fått genom Simklubben RAN.
  • Vi anordnar midsommarfest och julfest för våra medlemmar varje år.
  • Vi stöder Simklubben RAN ekonomiskt.

 

Nya medlemmar är hjärtligt välkomna!

Plusgiro 148304-9  100 kr/år

Kontakt: Ulf Söderqvist

soderqvistulf@gmail.com

100 år och fler frågor med svar
2022-10-03 17:55
Therese Svendsen

 

Therese Svendsen är en simmare som började som babysimmare och utvecklades mycket i SK RAN. Hon kom mycket tidigt in i landslaget, har varit med om att simma ungdom, junior och senior tävlingar och kom till slut till sitt mål som var OS. Här nere berättar hon hur hon har haft det i sin karriär och SK RAN. 

 

Hur skulle du beskriva SK Ran?

En klubb med stort hjärta och engagemang. En familjär förening där alla är välkomna.

 

Hur kommer det sig att du började i SK Ran?

Mina föräldrar hade varit aktiva i klubben inom vattenpolo och simning så det var förmodligen ett naturligt val för mina föräldrar att välja just SK Ran som simklubb för mig och min storasyster.

 

När var det och vad gjorde du?

Jag är född 1989 och började med babysim samma år och var sedan aktiv i klubben fram till år 2014.

 

Kan du berätta lite om vad du gjort i klubben sedan dess?

Jag har många fina och roliga minnen från min tid i klubben och känner att det är svårt att sammanfatta allt jag gjort, men jag ska göra ett gott försök.

 

Genom mina år har jag både deltagit och tagit medaljer på ungdom-, junior och senior-SM. Jag var runt 11 år gammal första gången jag simmade ett ungdoms-SM och 13 år första gången jag kvalade in och simmade ett senior-SM.

 

Jag har även haft privilegiet att få representera Sverige på ungdom-, junior och seniornivå. Jag var 15 år när jag kvalade in till seniorlandslaget för första gången och fick följa med och simma Världsmästerskapen i Indianapolis i USA. Där tog jag även min första internationella medalj i medleylagkappen. Utöver den medaljen har jag tre junior-EM medaljer samt en EM medalj på seniornivå, vilket är starka minnen som jag bär med mig än idag.

 

Efter gymnasiet begav jag mig till USA för att kunna studera och simma samtidigt under fem års tid, där tog min karriär en ny vändning efter ett par tuffa år. Det blev en nytändning och jag fick alla förutsättningar som fanns för att kunna nå mitt huvudmål som idrottare – att kvala in till ett OS. År 2012 gick en barndomsdröm i uppfyllelse och jag minns glädjen och lättnaden över att jag nådde mitt mål som jag jobbat så hårt för!

 

År 2013 flyttade jag hem till Sverige och bestämde mig för att börja simma igen efter ett kortare uppehåll. EM i kortbana i december 2013 blev min sista tävling med svenska landslaget och sommaren 2014 bestämde jag mig för att det var dags att lägga baddräkten på hyllan för att se vad världen hade att erbjuda utanför bassängen.

 

Hur länge har du varit medlem?

Jag minns inte hur gammal jag var när jag räknades som medlem första gången, men jag var aktiv medlem i klubben fram till 2014 eller 2015.

 

Vad beror det på att du blivit kvar och hållit kontakt med klubben tror du?

SK Ran har varit en stor del av min barndom, uppväxt och karriär som professionell simmare så det är klart att klubben betyder väldigt mycket för mig. Jag har inte varit jätteinvolverad de senaste åren men jag hoppas jag kan vara mer delaktig framöver och ge tillbaka.

 

Vad har Ran betytt för dig?

Simklubben Ran har betytt extremt mycket för mig. Genom mina år som aktiv stöttade och trodde klubben på mig, vilket gjorde det möjligt för mig att fortsätta kämpa för att nå de mål jag satt upp för mig själv. Utöver det så har jag haft äran att få lära känna många fantastiska och drivna människor – både i och utanför bassängen. Vi var ett härligt gäng som alltid pushade varandra, samtidigt som vi alltid hade väldigt roligt både i och utanför simhallen.

 

Kan du berätta om några jobbiga/roliga händelser du varit med om med Ran?

Något av det jobbigaste under min simmarkarriär är när man beslöt sig för att stänga ner Aq-va-kul. Det skapade osäkerhet och frustation. Vi fick fara och flänga runt Malmö för att kunna simma, så det var väldigt tidiga morgnar och väldigt sena kvällar. Det slet en hel del på en samt var påfrestande för ens motivation. Men nu i efterhand tror jag att den perioden gjorde mig och många andra simmare starkare.

 

Vilket är ditt bästa Ran minne?

Jag minns inte exakt hur gammal jag var (så relativt ung), men en sommar så tältade alla tävlingsgrupper på Segevångsbadet, där vi på dagen hade massa olika aktiviteter och lekar. Jag minns att jag tyckte det var himla roligt/häftigt att få umgås med de ”äldre”. Personligen tror jag att aktiviteter som den svetsar samman en klubb och skapar mer utav en familjär känsla. Detta är bara ett av alla fantastiska och fina minnen som jag har med klubben.

 

Vad skulle du önska för Ran de nästa 100 åren?

Att klubben fortsätter vara familjär och inkluderande samt att alla medlemmar känner att de vill bidra till att skapa precis den känslan för alla.

 

 

Nyheter från våra grupper
Simskola, 01/12 11:34 
Ran Sprint Meet, 24/11 16:02 
Simning, 24/08 14:57 
Arrangemang, 04/03 14:41 
Arrangemang, 04/03 14:39 
 
Våra partners
Följ oss på sociala medier