Anmäl till simkurs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Ran
Vi lär Malmö simma

Välkommen till Simklubben Ran! 

 Simklubben Ran bildades en augustikväll 1922 på en badbrygga på Ribban i Malmö, och är idag en förening med över 2000 aktiva medlemmar. Vi strävar efter att öka simkunnigheten, och erbjuder kurser för alla som vill simma och spela vattenpolo. Vår verksamhet sträcker sig från minisim, simskola och skolsim till medley, motions- och tävlingssimning, samt vattenpolo.  För vuxna erbjuder vi simskola, medley, master, crawl och simning i öppet vatten. Hos SK Ran kan du simma och spela vattenpolo hela livet, oavsett om du är nybörjare, motionär eller på elitnivå. 

 

Sedan 1956 har SK Ran bedrivit en stor del av verksamheten på Simhallsbadet, men idag använder vi också Rosengårdsbadet, Oxievångsbadet samt Segevångsbadet. Vår klubblokal med kansli finns på Segevångsbadet, som föreningen också ansvarar för driften av 

 

Segevångsbadet är ett utomhusbad med en 50m tävlingsbana och två mindre bassänger. Varje år, under sommarmånaderna, öppnar klubben badet för allmänheten.  Här genomförs huvudparten av simundervisning och simträning under sommaren. Badet är dessutom öppet för andra simklubbar och kan hyras ut privat till exempelvis företagsevenemang. 

 

Varje år genomför SK Ran simtävlingar i både pool och öppet vatten, samt flera klubbtävlingar för barn och ungdomar. Våra tävlingssimmare och vattenpolospelare representerar klubben i tävlingar på regional och nationell nivå, med många bra resultat. Simklubbens mål är att alla medlemmar ska få utvecklas och nå sin potential oavsett nivå. 

 

Bland SK Rans främsta elitsimmare märks förstås OS-guldmedaljören Gunnar Larsson som började sin karriär i klubben, samt Ida Marko-Varga och Therese Svendsen. Vi är också mycket stolta över våra nuvarande simmare som levererar starka resultat i lokala och regionala tävlingar, såväl som på JSM och SM nivå. 

 

SK Ran har en stark klubbanda som kretsar kring inkludering och gemenskap. Detta speglas i ledorden för vår värdegrund: Familjär, Öppenhet, Respekt och Engagemang. Klubben verkar för integration inom simning och ledarskap. Vår insats hedrades med Skånes Idrottsförbunds pris för Bästa Förening 2001 och år 2017 utsågs SK Ran till Årets Idrottsförening av Malmö Föreningsgala.  

 

En viktig del av simklubbens gemenskap är vårt föräldraengagemang. I Ran önskar vi att föräldrar till våra idrottare inom simning och vattenpolo tar del av sina barns idrott, antingen som funktionärer eller som aktiva i våra grupper som hjälper till vid tävlingar och klubbarrangemang.  

 

Klubben är involverad i utvecklingen av simidrott och vattenpolo genom vårt engagemang i Skånesim (lokalavdelning till Svenska Simförbundet), samt i utvecklingen av idrotten i Malmö genom vårt engagemang i Malmö Idrottsföreningars Samorganisation. 

 

Vision och Värdegrund
Vision

Simklubben Ran arbetar för att främja simkunnigheten i Malmö, och Sverige, genom att erbjuda undervisning, träning och tävlingsverksamhet av hög standard och kvalité inom flera simidrotter. Här finns något för alla, och alla är välkomna till Simklubben Ran för att utöva sin idrott tillsammans med likasinnade.

Simklubben Ran arbetar för att skapa en livslång kärlek till simidrott, genom att bygga träningsprogram av hög kvalité, erbjuda en stark klubbgemenskap, och ge möjlighet till utveckling och stöd så att varje medlem kan nå sin högsta potential.

Simklubben Rans coacher undervisar och utvecklar sina medlemmar dels sportsligt, men även som ambassadörer för en ren och hälsosam idrottsvärld.

Simklubben Ran stöttar även samhället genom olika uppdrag som gynnar allmänheten, och samhället som helhet.

 

Värdegrund

 

I vår förening har vi en Familjär och Öppen inställning där vi Respekterar varandra och är Engagerade.

 

Familjär

Vi är en förening för alla. Oavsett vilket engagemang du bidrar med är du en viktig del i vår familj.

Vi kommunicerar, agerar och samarbetar med en positiv attityd som skapar mervärde för alla medlemmar.

 

Öppenhet 
Vi är öppna och ärliga vilket innebär att lyssna men också att dela med sig. Vi gläds åt varandras framgång och stöttar i motgång.

Vi strävar efter jämställdhet och mångfald. Alla ska känna sig välkomna och respekterade. 

 

Respekt 

Vi visar alla ömsesidig respekt. Detta betyder att vi visar respekt för alla såväl tränare, föräldrar, funktionärer, publik eller andra föreningar som vi möter.

Vi respekterar varje individ oavsett kön, ursprung, religion, funktionsvariation eller sexuell läggning. 

 

Engagemang 

Vi är alla delaktiga i att lyfta och förbättra klubben genom att motivera och engagera varandra samt inte minst genom att ha kul tillsammans. 

Vi uppmuntrar engagemang hos samtliga medlemmar och deras familjer genom att alla ges möjlighet att delta i verksamheten på det sätt som passar dem.

 

 

 
Våra partners
Följ oss på sociala medier