Anmäl till simkurs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Ran
Vi lär Malmö simma

Vi lär Malmö simma!

Vi har simskolor för alla åldrar! För barn från 2 år så väl som vuxna i alla åldrar bedriver SK RAN en simskola som ligger i framkant i simSveriges utveckling. SK RAN har under många år varit aktiv i simkunnighets frågor och var först med att bedriva Skolsimverksamhet för Malmös skolor sedan 1996. SK RANs simskolor är 1ggr i veckan med intensivperioder under sommarmånaderna.

 

För mer information om simskola grupper och nivå Klicka Här.

 

Crawlkurser och medley är en del av utbudet för vuxna som redan är simkunniga.

När barn/vuxna behärskar alla simsätt är de redo för mer träning i klubbens idrottsverksamhet.

Simning är en naturlig som självklar del i Simklubben Rans verksamhet. Efter simskolan fortsätter simmare i SK RAN sin utveckling inom Teknik och träningsgrupperna. Att ingå i en träningsgrupp innebär förstås en hel del träning som visat sig vara mycket positivt för skolarbete och personlig utveckling. Tävling är en viktigt del i den idrottsliga utvecklingen, där simmaren lär sig att sträva efter sina målsättningar. Genom träning och tävling stärks individens självförtroende och disciplin, som leder till ett hälsosamt och framgångsrikt liv både inom idrott och i vardagen. Det innebär också kamratskap, sammanhållning och en vi-känsla, något som på senare år visat sig allt mer nödvändigt i det sociala livet utanför skola och arbete.

 

Simskolan arbetar med barnen upp till simkunnighet,”Simkunnig är den som faller i vattnet, får huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan igen, på djupt vatten simmar 200 meter, varav 50 ryggsim, allt i en följd”enligt Svenska Simförbundets Simlinje. Idag har vi simskola 1 gång i veckan samt intensivkurser vår och sommar. Vi arbetar mycket med vattenvana, lek, och börjar med att lära ut ryggsim.

När barnen kan simma 50m bröstsim och 25m ryggsim kan de gå vidare till Hajen eller Medleyskolan nivå 1. 

 

Föräldrar!

Det är viktigt att observera att det går olika fort för barnen att lära sig simma. Alla barn har olika förutsättningar, jämför därför inte Ditt barn med de andra barnen, utan ta varje litet framsteg som en stor framgång.

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Simklubben Ran, 17/06 15:32 
Simklubben Ran, 22/03 13:02 
Simklubben Ran, 18/03 11:08 
Simklubben Ran, 26/02 16:57 
 
Våra partners
Följ oss på sociala medier